Ajuntament de Vilafranca del Penedès

La Policia Local deté un presumpte estafador de gent gran

La Policia Local deté un presumpte estafador de gent gran

23 de juliol de 2018

El passat 19 de juliol es va presentar a la Prefectura de la Policia Local un ciutadà informant que a una familiar de 83 anys li havien cobrat per una suposada revisió d’un aparell d’osmosi 750 euros. Com que aquesta persona només disposava en aquell moment 350 euros la persona que li havia fet la revisió li va dir que passaria el dia següent per cobrar la resta i revisar l’aparell. 

La Policia Local va fer les comprovacions amb la companyia encarregada de fer les revisions dels aparells d’osmosi i aquests van confirmar que en cap cas enviava el seu personal per iniciativa pròpia i que sempre es feia a sol·licitud del client. Donats els fets, els agents van informar la persona estafada que, quan arribés el suposat tècnic, els avisés. Efectivament a les 11.45h es va rebre una trucada informant que la persona en qüestió es trobava al lloc. Els agents van procedir a la identificació i detenció d’aquesta persona i es va comprovar que portava documentació, suposats contractes, a nom de diferents empreses amb els que portava a terme les seves estafes. Es van fer les corresponents primeres diligències i es va tenir coneixement que aquesta persona estava buscada per diferents unitats d’investigació de Mossos d’Esquadra per actuacions seves a la ciutat de Tarragona i Valls amb gran quantitat d’estafes efectuades. 

Davant de fets com aquest, la Policia Local de Vilafranca recorda un seguit de consells de seguretat: 
• Desconfieu.
• Si us telefonen anunciant-vos que us ha tocat un viatge i que per obtenir-lo s'ha de trucar a un número de telèfon (generalment un 806 o 807), segur que és una estafa, que acabareu notant a la factura telefònica.
• Quan us facin una enquesta telefònica, no faciliteu les vostres dades personals.
• No lliureu documentació amb dades de caràcter personal. Amb l'excusa de conèixer el vostre consum d'aigua, llum o gas o de comprovar si les vostres dades són correctes, potser us demanaran un document o una factura: no lliureu aquesta documentació ja que les vostres dades poden ser utilitzades per a altres finalitats no desitjables.
• Desconfieu de persones desconegudes que us diuen que són amics d'algun familiar vostre o d'algun veí i que us demanen diners per a alguna emergència.
• Si detecteu alguna persona sospitosa al voltant de casa vostra no dubteu a trucar a la policia.