Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Comença el període de recollida de sol•licituds del Programa d’ajuts a l’escolarització de l’Ajuntament de Vilafranca

Comença el període de recollida de sol•licituds del Programa d’ajuts a l’escolarització de l’Ajuntament de Vilafranca

06 de juny de 2018

Dilluns vinent, dia 11 de juny, comença el període de recollida de sol·licituds del Programa d’ajuts econòmics a l’escolarització de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. L’objectiu d’aquests ajuts és que cap alumne en edat d’escolarització obligatòria quedi al marge del funcionament quotidià del centres educatius vilafranquins per raons econòmiques. Les ajudes són per a material escolar, llibres, sortides i colònies.

El programa és possible gràcies a la participació activa dels centres educatius que s’hi vinculen com a entitats col•laboradores i s’ocupen de la revisió i actualització de les dades, la certificació de les activitats de l’alumnat i la distribució dels ajuts a les famílies.

El termini de presentació de sol·licituds s’allargarà durant 4 setmanes però dividit en dues parts:
- Durant les dues primeres, de l’11 al 22 de juny, haurà de presentar la sol·licitud l’alumnat dels centres següents: col·legi Vedruna-Sant Elies, escola Dolors Piera, escola Estalella Graells, escola Montagut i escola Pau Boada. 
- Durant les dues setmanes següents, del 25 de juny al 6 de juliol, haurà de presentar la sol·licitud l’alumnat d’aquests centres: col·legi Sant Josep, col·legi Sant Ramon de Penyafort, escola Baltà Elias, escola Cristòfor Mestre i escola Mas i Perera.
- I per últim, l’alumnat dels centres següents podran presentar la sol·licitud durant totes quatre setmanes, de l’11 de juny al 6 de juliol: escola Delta-Espiga, institut Alt Penedès, institut Eugeni d'Ors, institut Milà i Fontanals i institut Nou de Vilafranca.

Qualsevol sol·licitud que es presenti fora d’aquestes dates serà considerada fora de termini. Les sol·licituds s’han de lliurar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Vilafranca, de dilluns a divendres en l’horari de 9 del matí a 2 de la tarda.

Per poder tenir accés als ajuts a l’escolarització cal viure a Vilafranca i estar escolaritzat en un centre educatiu de la vila que participi en el programa d’ajuts en un dels nivells de segon cicle d’educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria o educació especial. També cal tenir una situació socioeconòmica familiar que estigui dins dels barems que es concreten a les bases de la convocatòria i que els beneficiaris dels ajuts assumeixin una part mínima del cost econòmic dels materials i les activitats.

Les bases completes de la convocatòria així com els impresos necessaris per presentar la sol·licitud es poden baixar de l’apartat de tràmits del web de l’Ajuntament de Vilafranca.

El curs 2018-2019 serà l’onzè curs consecutiu que l’Ajuntament de Vilafranca dóna aquests ajuts per a l’alumnat d’ensenyaments obligatoris de la vila. L’Ajuntament té previst destinar un mínim de 160.000 € a aquest Programa que es va iniciar coincidint amb l’inici de la crisi econòmica i que se segueix implementant donades les dificultats econòmiques per les quals passen moltes famílies.